Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ursachi: Niciunul dintre avocații lui Platon nu poate ajunge la el în celulă

2 sep. 2016,, 17:30   Politică
5158 4
Урсаки : Ни один из защитников Платона не может попасть к нему в камеру
Foto: infotag.md

"Deja a doua zi niciunul dintre cei trei avocaţi ai lui Veaceslav Platon nu poate ajunge la el în celulă pentru a discuta", a declarat avocata Ana Ursachi.


Ea a calificat acest fapt drept "o încălcare flagrantă a drepturilor lui civile şi o tiranie din partea administraţiei Penitenciarului nr.13 din capitală".

"Deja de două zile, nouă ne este interzis să ne întîlnim cu Platon. Refuzul este motivat absurd şi ipocrit. Joi, de exemplu, avocatul Eduard Rudenco a avut acces în închisoare, iar ulterior a fost anunţat că, în legătură cu 1 septembrie, instituţia are zi scurtă, pînă la ora 14.00. Mai tîrziu, al doilea avocat a primit un certificat în care era specificat că este zi scurtă, dar cu sfîrşitul zilei la ora 15.00. Ambele documente sînt fără ştampile şi semnături. Astăzi, de pe banca controlorului a dispărut talonul meu de trecere la Platon în calitate de avocat. Angajaţii demonstrativ caută talonul deja de cîteva ore", s-a indignat Ursachi.

Ea consideră că aceasta este "o campanie organizată cu scopul de a nu permite avocaţilor să se vadă cu Platon".

Avocata a calificat drept dezinformare mesajul apărut în unele surse mass-media despre faptul că Platon ar fi putut să se întîlnească în închisoare în ultimele 48 de ore cu ex-premierul Vlad Filat.

"Este imposibil. Filat deja a acceptat situaţia şi a recunoscut decizia instanţei de judecată. Fiind de acord cu hotărîrea instanţei, fostul prim-ministru are permisiunea de a folosi storcătorul de fructe şi televizorul", a spus Ursachi, făcînd trimitere la surse anonime, dar de încredere.

Potrivit ei, lucrurile stau diferit cu reţinerea lui Platon.

"Clientul nostru se află în aceeaşi celulă unde s-a aflat unul dintre membrii "Grupului Petrenco", Pavel Grigorciuc. Această celulă se află în subsol, este umedă, aici poţi găsi şi gîndaci. Deocamdată, Veaceslav Platon stă singur", a explicat avocata.

Veaceslav Platon a fost reţinut la Kiev pe 25 iulie, fiind dat în căutare de Interpol. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, consideră că în perioada anilor 2011-2015 "Grupul Platon" a încasat de la BEM 1 mld. lei. "El este acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, precum şi de escrocherie prin acordarea creditelor către persoane juridice cu gajuri dubioase. Astfel, Platon riscă de la opt la 15 ani de închisoare", a spus Morari pentru presă.

Platon este considerat unul dintre coordonatorii spălării de bani din Federaţia Rusă în off-shore prin intermediul băncilor din Moldova peste mld. Astfel, fostul angajat al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor Mihail Gofman a povestit despre spălarea a mld. de origine rusească prin băncile din Moldova. De asemenea, MAI din Rusia numai pentru anul 2015 a comunicat despre spălarea a ,9 mld. prin intermediul "schemei moldoveneşti".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?