Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cibotaru: Declarațiile lui Ghimpu sînt îngrozitoare

2 sep. 2016,, 18:00   Politică
5738 3

Foto: noi.md

Declarațiile liderului PL, Mihai Ghimpu, precum că în unele state democratice se împușcă în timpul unor manifestații de protest sînt îngrozitoare și depășesc bunul simț, consideră liderul PLDM, Viorel Cibotaru, citat de NOI.md.


Potrivit politicianului, astfel de afirmații sînt în contradicție totală cu drepturile omului și principiile democratice, iar societatea civilă, liderii politici ar trebui să condamne public asemenea poziționări.

„Considerăm că aceste declarații depășesc limita luptelor politice și indică faptul că în cadrul majorității hibride există opinii privind utilizarea forței violente împotriva cetățenilor. Este un semnal grav, inuman și amoral, aducîndu-ne, totodată, aminte, că tot această persoană a condamnat declarațiile amenințătoare cu «folosirea armelor de foc» în anul 2009. Domnul Ghimpu, probabil, nu cunoaște că, oricît de incomode, deranjante ar fi protestele, poliția nu împușcă în oameni nici în Germania, nici în Franța, nici în România, nici în oricare altă țară democratică”, a comentat liderul PLDM.

„Nimeni nu are drepturi sa lupte împotriva propriilor cetățeni!”, a concluzionat Cibotaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?