X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Reacția lui Iurie Leancă la ultimatumul lui Ghimpu

2 sep. 2016,, 11:09   Politică
4922 2
Foto: basarabia.md

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, consideră că liderul PL, Mihai Ghimpu, este preocupat în exces de el și își face prea multe emoții inutile.


Reacția vine după ce Ghimpu a declarat că își va retrage semnătura de pe „Acordul de cooperare" dintre coaliția majoritară și PPEM, dacă aceștia nu renunță la referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă, transmite NOI.md.

În ceea ce privește referendumul pentru demiterea primarului general al capitalei, Iurie Leancă punctează că nu a fost nicio condiționalitate și nicio înțelegere la momentul semnării parteneriatului. „Și e un punct ferm aici! Referendumul nu a fost inițiativa unui partid anume, ci mai degrabă o voce puternică venită din societate. Și tot societatea are poziția de lider aici”, a afirmat Leancă.

Potrivit lui, parteneriatul semnat de PPEM cu coaliția vizează strict integrarea europeană, nu persoana sa sau susținerea sa în alegeri. „Vizează o problemă de interes național, viitorul țării și al cetățenilor ei. Dacă domnul Ghimpu nu dorește sprijinul nostru și nu e preocupat de acest parteneriat, va lua decizia pe care o crede de cuviință. Noi nu ajutăm pe nimeni cu forța”, a conchis Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?