Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jirinovski a explicat declaraţia ambasadorului SUA în Moldova

1 sep. 2016,, 16:15   Politică
17242 4
Жириновский объяснил заявление посла США в Молдове
Foto: odpublic.net

Afirmațiile ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, despre necesitatea menţinerii independenţei Moldovei nu au fost trecute cu vederea de politicianul rus Vladimir Jirinovski.


Deputatul în Duma de Stat a Rusiei, preşedintele PLDR, a menţionat că autorităţile SUA, prin intermediul ambasadorului lor, au dat de înţeles că nu vor admite unirea Republicii Moldova cu România. Jirinovski a declarat acest lucru la 31 august în emisie la postul de radio “Ecoul Moscovei”, comunică NOI.md.

„Ambasadorul SUA în Moldova (James Pettit – n.red.) a spus că Moldova există şi ei nu vor să o recunoască drept parte a României. Li s-a dat de înţeles conducătorilor Moldovei ca ei să nu încerce unirea cu România, confruntîndu-se cu Rusia. Vedeţi, deja este un plus. Se pare că Barack Obama nu mai are nevoie de o zonă tensionată în Europa. De aceea, se poate ajunge la înţelegere”, a specificat Jirinovski.

El s-a pronunţat pentru necesitatea conlucrării cu Moldova, în virtutea poziţiei ei strategice importante. „Prin Moldova şi Transnistria noi avem posibilitatea să influenţăm asupra vecinilor, să zicem, asupra Finlandei, Poloniei şi României. E mai bine să influenţăm asupra întregii lumi. Este una însă să influenţezi undeva pe aproape şi e altceva – departe de hotarele Rusiei. Acolo deja trebuie să convenim cu americanii”, consideră preşedintele PLDR.

Sondajul-video efectuat de echipa NOI.md în centrul Chişinăului a demonstrat că majoritatea oamenilor l-au susţinut pe ambasadorul SUA în Moldova. James Pettit, în opinia lor, a indicat în mod corect autorităţilor necesitatea menţinerii independenţei Moldovei şi imposibilitatea unirii ei cu România.

Precizăm că James Pettit, în interviul acordat cu prilejul Zilei Independenţei, a criticat ideea unirii Moldovei cu România. El a specificat că “Moldova nu este România, iar unirea lor nu este o soluţie”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?