X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu este, deocamdată, unica femeie care candidează la alegerile prezidențiale

31 aug. 2016,, 13:15   Politică
5588 19
Санду - единственная женщина-кандидат на пост президента
Foto: deschide.md

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu, a fost înaintată oficial în calitate de candidat la alegerile președintelui Republicii Moldova.


Candidatura ei a fost susținută de membrii PAS, notează NOI.md.
Maia Sandu, deocamdată, este unica femeie care candidează la alegerile prezidențiale. Pînă acum, au fost anunțați candidații din partea PSRM (Igor Dodon), Partidul Nostru (Dmitri Ciubașenco), PPEM (Iurie Leancă), Platforma „DA” (Andrei Năstase). Despre intenția de a candida au anunțat deputatul Valeriu Ghilețchi și bloggerul Andrei Baștannic. Partidul Democrat deocamdată nu și-a anunțat candidatul.

Reprezentanții PAS intenționează să depună pînă la sfîrșitul zilei documentele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă a candidatului său. După înregistrare va putea începe colectarea semnăturilor în susținerea Maiei Sandu.

Candidatul la funcția de președinte al țării trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova din peste jumătate de unitățile administrativ-teritoriale. Pentru desfășurarea acestei proceduri CEC prevede o lună de zile. Candidații admiși în cursa electorală vor putea demara campania la 1 octombrie.

Alegerile președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc pe 30 octombrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?