Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Instanța a refuzat a noua oară cererea de eliberare a asasinului lui Lennon

31 aug. 2016,, 20:00   Externe
2680 1
Убийце Джона Леннона девятый раз отказали в УДО
Foto: mail.ru

O cerere de eliberare din închisoare formulată de Mark Chapman, asasinul lui John Lennon, în vârstă de 61 de ani, a fost refuzată pentru a noua oară de autorităţile americane, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.


Potrivit New York Daily News, un consiliu alcătuit din trei persoane a decis, pe baza unui motiv ce a rămas neprecizat, ca asasinul lui John Lennon să rămână în închisoare, scrie News.ro.

Mark Chapman va putea să depună o nouă cerere de eliberare peste doi ani.

Presa americană afirmă că acel consiliu a primit cinci scrisori de recomandare în favoarea eliberării condiţionate a lui Mark Chapman. New York Daily News afirmă că Yoko Ono a expediat şi ea o scrisoare aceluiaşi consiliu, în care s-a pronunţat împotriva eliberării asasinului soţului ei.

În 2014, în timpul precedentei audieri, Mark Chapman a spus că l-a descoperit pe Iisus şi că a fost ”un idiot” atunci când l-a ucis pe John Lennon, potrivit CNN. El a spus, de asemenea, că era ”confuz” şi că avea nevoie de ”multă atenţie în acea vreme” şi că a ”preluat” din atenţia de care se bucura starul britanic.

Mark Chapman l-a împuşcat pe John Lennon în faţa clădirii Dakota din New York, în care artistul deţinea un apartament, pe 8 decembrie 1980, în timp ce renumitul cântăreţ se întorcea de la o sesiune de înregistrări, însoţit de soţia lui, Yoko Ono. Artistul a fost transportat la Roosevelt Hospital, însă decesul lui a fost consemnat la sosirea în spital, potrivit ABC News.

O comemorare a starului, la care au participat mii de fani ai trupei The Beatles, a fost organizată pe 14 decembrie 1980. În timpul evenimentului, Yoko Ono a cerut participanţilor să păstreze 10 minute de reculegere.

O zonă denumită ”Strawberry Fields” a fost inaugurată în Central Park din New York, în 1985, în semn de omagiu adus trupei The Beatles. Yoko Ono a lansat un site, Imagine Peace, dedicat fostului ei soţ.

John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost liderul The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după destrămarea grupului englez.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?