X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ciubașenco a fost înaintat de Partidul Nostru la alegerile prezidențiale

31 aug. 2016,, 12:05   Politică
5865 8
Чубашенко выдвинут «Нашей партией» кандидатом в президенты
Foto: newsru.md

Jurnalistul Dmitri Ciubașenco este oficial candidatul Partidului Nostru la alegerile președintelui Republicii Moldova.


Decizia a fost luată astăzi, 31 august, în unamitate de către delegații Consiliului Național al Partidului Nostru, informează NOI.md.

Anterior liderul formațiunii, Renato Usatîi anunțase că Dmitri Ciubașenco ar putea fi candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale. De menționat că Renato Usatîi nu a putut candida la prezidențiale pentru că nu a atins cenzul de vîrstă. Conform modificărilor operate în Constituție în luna martie, cenzul de vîrstă pentru candidații la funcția de șef al statului a fost majorat de la 35 la 40 de ani.



Partidul Nostru urmează să depună la CEC documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului său la alegerile prezidențiale. După înregistrare va putea începe colectarea semnăturilor în susținerea lui Ciubașenco.

Candidatul la funcția de președinte al țării trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova din peste jumătate de unitățile administrativ-teritoriale. Pentru desfășurarea acestei proceduri CEC prevede o lună de zile. Candidații admiși în cursa electorală vor putea demara campania la 1 octombrie.

Alegerile președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc pe 30 octombrie. Decizia respectivă a fost luată după ce Curtea Constituțională la 4 martie 2016 a declarat drept neconstituțională procedura de alegere a șefului statului de către Parlament.

Dmitri Ciubașenco a fost redactorul șef al ziarului „Moldavskie vedomosti”, unde a activat 14 ani. În anul 2009 Ciubașenco a fondat publicația „Panorama”, unde activează în calitate de director.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?