Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Democrații au amînat promovarea candidatului său la președinție

26 aug. 2016,, 16:45   Politică
5029 4
Демократы отложили выдвижение своего кандидата в президенты
Foto: cojocari.ro
Partidul Democrat (PDM) va anunța numele propriului candidat la alegerile prezidențiale săptămîna viitoare.

Potrivit NewsMaker, s-a decis că ședința Consiliului Politic al PDM preconizată pentru astăzi, 26 august, va fi amînată. Reprezentanții Partidului susțin că amînarea ședinței nu are nici o legătură cu acțiunile de protest pe care opoziția intenționează să le desfășoare de Ziua Independenței, relatează NOI.md.

Deputatul din partea PDM Sergiu Sîrbu a explicat că Partidul a amînat ședința Consiliului Politic Național pentru a o desfășura în ziua inițierii campaniei electorale a alegerilor prezidențiale, stabilite pentru 30 octombrie. El a chemat să nu să se facă conexiunea între amînarea ședinței și mitingurile opoziției prevăzute pentru 27 august.
În cadrul Consiliului Politic care posibil va avea loc pe 31 august vor fi examinate toate sugestiile reprezentanților regionali ai PDM care pe parcursul ultimei săptămîni au susținut consultări pe marginea promovării candidatului Partidului la alegerile prezidențiale.

Anterior s-a comunicat că președintele PDM Marian Lupu este examinat drept cea mai probabilă candidatură a democraților la alegerile prezidențiale. Promovarea lui ar putea fi aprobată la ședința Consiliului Politic Național al PDM preconizată pentru 26 august.

În cadrul unui interviu oferit anterior postului de radio „Europa Liberă” președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov a declarat că cei trei candidați potențiali ai democraților sînt președintele Partidului Marian Lupu, spicherul Parlamentului, Andrian Candu și Prim-ministrul, Pavel Filip. Totodată, Diacov nu a exclus posibilitatea promovării propriei candidaturi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?