Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Candu, Filip și Timofti au transmis condoleanțe poporului italian

26 aug. 2016,, 16:05   Societate
2199 0

Foto: gov.md

Șeful statului, premierul și președintele Parlamentului au semnat astăzi în cartea de condoleanțe deschisă în memoria victimelor cutremurului produs miercuri în regiunea centrală a Republicii Italiene, notează NOI.md.


„În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim familiilor îndoliate, precum și întregului popor italian, sincere condoleanțe, asigurîndu-i de profunda noastră compasiune”, se arată în mesajul lui Nicolae Timofti.

„Este o tragedie mare şi pentru noi, în această zonă locuiesc peste 15 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Cu părere de rău, natura cîteodată ne aduce şi surprize neplăcute. De fapt este un semnal şi trebuie să ne gîndim cu toţii la acţiunile pe care le facem zi de zi, a relatat premierul Pavel Filip.

De asemenea, cei trei demnitari au depus flori la sediul misiunii diplomatice italiene de la Chișinău, pentru comemorarea victimelor.

Menționăm că bilanțul victimelor cutremurului din Italia se ridică la 250 de morți și aproape 264 de răniți. Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri noaptea, cele mai afectate orașe fiind Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, aflate între Roma şi Perugia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?