Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Poroşenko: Putin vrea acum toată Ucraina

26 aug. 2016,, 14:34   Externe
3857 5

Foto: jurnal.md

Ucraina a sărbătorit miercuri împlinirea a 25 de ani de independenţă faţă de Uniunea Sovietică. Preşedintele Petro Poroşenko a declarat că Vladimir Putin vrea acum să ia „toată Ucraina” şi să o facă parte din „Imperiul Rus”.


„Rusia nu vrea decât ca lumea să fie mai puţin stabilă şi sigură”, spune preşedintele Ucrainei, într-un interviu acordat CNN.
Acordul de încetare a focului semnat anul trecut la Minsk, în Belarus, este o amintire îndepărtată. Din februarie 2014, luptele au continuat până astăzi în estul Ucrainei. În plus, Rusia a făcut recent exerciţii militare în Crimeea, peninsula Ucrainei, pe care a anexat-o în 2014.
Daca era întrebat în 2013, Poroşenko ar fi spus că aşa ceva nu este posibil, că „există o linie roşie pe care Putin nu o va trece”. Şi în ianuarie 2014 ar fi spus la fel, că nu este posibil ca în câteva luni pe teritoriul ţării sale să ajungă mii de soldaţi ruşi, a mai spus preşedintele ucrainean în interviu.
„Lumea este complet schimbată, pentru că agresiunea Rusiei a distrus complet sistemul de securitate mondial de după război, iar acum luptăm din nou pentru lucruri precum libertate, democraţie, suveranitate şi integritate teritorială”, a mai spus Poroşenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?