Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ministrul de interne, Alexandru Jizdan, a devenit general

24 aug. 2016,, 10:35   Societate
9711 8

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a devenit General
Foto : curentul.md

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost avansat în grad de general la propunerea premierului, Pavel Filip.


Informaţia ne-a fost furnizată de surse din MAI şi confirmată ulterior de secretarul general al Preşedinţiei, Ion Păduraru.

Decretul a fost semnat ieri de preşedintele Nicolae Timofti, împreună cu decretul privind avansarea viceministrului de interne, Dorin Purice şi a şefului DSE, Mihail Harabagiu.

Purice şi Harabagiu au fost propuşi încă acum un an de fostul ministru de interne, iar acum au fost reconfirmaţi de Alexandru Jizdan.

Vom aminti că anul trecut, în preajma Zilei Poliţiei, fostul ministru Oleg Balan voia să-i facă generali pe patru dintre subalternii săi. Era vorba de şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, comandantul Trupelor de Carabinieri, Veaceslav Ceban, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihail Harabagiu, şi şeful, tot de atunci, al Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău, Sergiu Cociorvă.

Dosarele lui Cociorvă şi Ceban nu au fost reconfirmate de actualul ministru, Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?