Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce și-a propus să citească în vacanță Barack Obama

24 aug. 2016,, 01:11   Externe
3397 2

Foto: unimedia.info

După ce şi-a publicat playlistul său de vară, preşedintele SUA, Barack Obama, a decis să împărtăşească cu restul lumii şi cele cinci cărţi pe care şi-a propus să le citească pînă la sfîrşitul verii.


1. "Barbarian Days: A Surfing Life", de William Finnegan
Prima carte se numeşte "Barbarian Days: A Surfing Life" şi este scrisă de William Finnegan şi aparţie genului memorialistic, având în centru un dialog al autorului cu sinele despre obsesia dezvoltată pentru surf. Cartea i-a adus lui William Finnegan un premiu Pulitzer.

2. "The Underground Railroad", de Colson Whitehead
Cea de-a doua carte se numeşte "The Underground Railroad" şi este scrisă de Colson Whitehead. Lectura permite o adevărată incursiune în aventurile unui tânăr sclav în drumul spre eliberare. Acţiunea se petrece înaintea războiului civil american. Cartea a fost recomandată şi de Oprah Winfrey.

3. "Hawk", de Helen Macdonald
A treia carte se numeşte "Hawk" şi este scrisă de Helen Macdonald. Firul naraţiunii expune eforturile duse de autor în relaţia cu tatăl său în vederea dresării unui vultur.

4. "The Girl on the Train", de Paula Hawkins
Cea de-a patra carte de pe lista preşedintelui SUA este bestsellerul "The Girl on the Train", scrisă de Paula Hawkins, despre un navetist englez care ajunge să fie implicat în cazul unei persoane dispărute.

5. "Seveneves", de Neal Stephenson
Ultima carte recomandată este "Seveneves", scrisă de Neal Stephenson, care prezintă o poveste ştiinţifică despre cum ar reuşi omul să confrunte Apocalipsa. Aceeaşi carte a fost recomandată şi de Bill Gates.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?