X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Selecţionatei Rusiei i s-a interzis definitiv participarea la Jocurile Paralimpice de la Rio

23 aug. 2016,, 13:20   Sport
4192 3

Сборной России окончательно закрыли допуск на Паралимпиаду в Рио

Foto: fresher.ru

Curtea de Arbitraj Sportiv din Lausanne (CAS) astăzi, 23 august, a comunicat despre respingerea cererii reprezentanţilor Rusiei şi interzicerea participării sportivilor ruşi la Jocurile Paralimpice.


În acest mod, echipa Rusiei, în componenţă deplină, nu va putea participa la competiţiile care vor avea loc în Brazilia de la 7 pînă la 18 septembrie. Acest fapt a fost comunicat de publicaţia “Lenta.Ru”, care face referire la Serviciul de presă al CAS, comunică NOI.md.

Serviciul de presă al CAS a comunicat că decizia privind respingerea cererii părţii ruse a fost adoptată ieri, 22 august, dar a fost data publicităţii abia astăzi. În afară de excluderea sportivilor ruşi, CAS a calificat drept legală decizia şefului Comitetului Paralimpic Internaţional (CPI), Philip Craven, privind suspendarea calităţii de membru a Comitetului Paralimpic al Rusiei (CPR) al acestei organizaţii internaționale.


CIO, la 7 august, a adoptat decizia privind excluderea provizorie a selecţionatei ruse din probele sportive paralimpice. Hotătîrea a fost adoptată în baza raportului şefului comisiei independente a Agenţiei Mondiale Anridoping (WADA), Richard McLaren, care a comunicat despre fraudele masive ale reprezentanţilor Rusiei la Olimpiada de Iarnă de la Soci din 2014.

Jocurile Paralimpice se desfăşoară în mod tradițional după Jocurile Olimpice în aceeaşi ţară. La acestea participă sportivi cu posibilităţi fizice limitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?