Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Examinarea dosarului privind demisia lui Chirtoacă, tergiversat. Va fi examinat fără grabă

22 aug. 2016,, 17:35   Capitala
3963 9

Examinarea dosarului privind demisia lui Chirtoacă, tergiversat. Va fi examinat fără grabă
Foto: kp.ru

Avocatul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă a depus o cerere la Curtea de Apel pe 18 august, prin care solicită dispunerea examinării dosarul pe marginea demiterii primarului, în ordine de apel, transmite NOI.md.

Despre aceasta a declarat președintele grupului de inițiativă privind demiterea primarului capitalei, Victor Chironda. Potrivit lui, inițial Curtea a înregistrat dosarul spre examinare în ordine de recurs. Acesta a ținut să explice care este diferența dintre examinarea dosarului în ordine de recurs și de apel.

“Pe scurt, diferența relevantă dintre recurs și apel este că recursul este examinat repede, iar apelul înseamnă o judecată obișnuită, care poate dura și ani, inclusiv cu ajungerea la Curtea Supremă de Justiție, fapt care se urmărește de către Chirtoacă. Azi, 22 august, fără citarea părților, Colegiul Civil al Curții de apel, format din judecătorii Nina Cernat, Ana Panov și Anatolie Minciună, au examinat această cerere și au decis ridicarea de la examinare în ordine de recurs a cauzei și restituirea la Cancelarie, pentru a fi înregistrată în ordine de Apel”, susține Chironda.

De asemenea, tot azi a fost decis că ședința de examinare a cererii (deja de apel) a lui Dorin Chirtoacă împotriva Hotărîrii Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului local va avea loc pe 25 august.

“Însă deja e clar că joi nu vom avea o hotărîre, pentru că avocatul lui Chirtoacă a depus la Curtea de Apel o cerere privind emiterea unui aviz consultativ de către Plenul Curții Supreme de Justiție ”cu privire la modul de examinare a cauzelor, cu amînarea judecării pînă la emiterea avizului. Asta înseamnă că organizarea referendumului în ziua alegerilor prezidențiale este mai degrabă imposibilă”, susține Chironda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?