X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Uniunea Organizaţiilor invalizilor din RM contribuie la implicarea acestora în procesul de luare a deciziilor

21 aug. 2016,, 10:00   Societate
3952 0
Союз организаций инвалидов РМ способствует вовлечению их в процесс принятия решений
Foto: mail.ru

Uniunea Organizaţiilor Invalizilor din RM participă la realizarea proiectului internaţional "De la incluziune la participarea la luarea deciziilor" cu scopul de a atrage persoanele cu dizabilităţi la participarea activă în viaţa societăţii.


Proiectul este realizat în cadrul Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic, în colaborare cu Asociaţia publică a persoanelor cu dizabilităţi "Unison Armenia" şi Coaliţia organizaţiilor persoanelor cu dezabilităţi a Georgiei "Pentru o viaţă independentă", în vederea realizării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi de a oferi posibilitatea de a participa la procesele de luare a deciziilor.

În cadrul proiectului se desfăşoară un sondaj cu participarea persoanelor cu dizabilităţi, a conducătorilor organizaţiilor nonguvernamentale din domeniu şi a funcţionarilor publici la nivel local, regional şi naţional.

În acelaşi timp, membrii uniunii monitorizează instituţiile statului în ceea ce priveşte accesibilitatea în cadrul lor pentru persoanele cu dizabilităţi. În special, deja au fost inspectate clădirile Guvernului, ale preturilor din capitală, ale primăriilor din unele localităţi.

La finele monitorizării va fi elaborat indexul implicării persoanelor cu dizabilităţi din Moldova în procesul luării deciziilor şi vor fi elaborate recomandări corespunzătoare pentru organele de stat.

Proiectul este realizat cu ajutorul financiar al Comisiei Europene şi Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?