Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

CEC, sesizat în privința încălcărilor comise de PD, PCRM, PL și PN

18 aug. 2016,, 17:17   Politică
4360 1

Foto: noi.md

Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Comisia Electorală Centrală pe marginea încălcărilor cadrului normativ în domeniul finanțării partidelor politice, comise de patru formațiuni, notează NOI.md.


Este vorba despre PD, PCRM, PL și „Partidul Nostru”, care au încasat în numerar donații ce depășesc plafonul de 5050 de lei, se arată într-o notă informativă a PAS. Formațiunea amintește că CEC-ul, conform pct. 90 din Regulamentul privind activitatea partidelor politice, trebuia să someze partidele respective să vireze în bugetul de stat sumele încasate peste plafoanele stabilite.

„Conform calculelor Promo-Lex, Partidul Democrat trebuie să restituie în bugetul de stat peste 10 milioane de lei, PCRM și PL – peste 250 de mii de lei, iar „Partidul Nostru” – aproape 400 de mii de lei. Desigur, vorbim aici despre cazul în care CEC-ul ar fi, aşa cum prevede legea, o instituţie solidă şi independentă”, susține liderul PAS, Maia Sandu.

În opinia acesteia, CEC-ul se face că nu înțelege încălcarea și nu adoptă măsurile care se impun. „Despre ce alegeri obiective poate fi vorba cînd acestea sînt organizate de o instituţie ce admite încălcarea legii, în schimb preferînd să protejeze interesele partidelor care disprețuiesc cadrul normativ privind finanțarea?”, se întreabă Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?