Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Consiliul Concurenței a încheiat ancheta privind majorarea prețurilor la pîine

18 aug. 2016,, 15:30   Economie
3014 0
Совет по конкуренции прекратил расследование о повышении цен на хлеб
Foto: mail.ru

Consiliului Concurenței a luat decizia de a înceta investigația cu privire la presupusele acțiuni de majorare în comun și concomitent a prețurilor la pîine, din motiv că nu au depistat nicio înțelegere de cartel în acest sens.


Investigația în cauză a fost inițiată ca urmare a distribuirii în mass-media a comunicatului din 13 august 2015 despre majorarea prețului la pîine începînd cu 15 august 2015 de către membrii Asociației Brutarilor din Republica Moldova (ABRM) și cei ai Uniunii Persoanelor Juridice "Asociația Națională a Industriilor de Panificație și Morărit" (UPJANIPM).

În comunicatul Consiliului Concurentei este menționat faptul că în procesul investigației s-a constatat că în cadrul ABRM și UPJANIPM nu au fost purtate discuţii privind majorarea prețului la pîine cu 15% începînd cu data de 15 august 2015, iar organele de conducere ale asociaţiilor nu au luat decizii în acest sens.

De asemenea, s-a constatat că întreprinderile de panificație s-au comportat independent pe piață, ținînd cont de conjunctura economică creată.

Totodată, comunicatul de presă distribuit s-a dovedit a fi inițiativa proprie a cetățeanului Igor Cojuhari, președintele A.O. "Asociația Brutarilor din Republica Moldova", care nu reflectă însă situația de facto.

Consiliul Concurenței a declarat că încetează investigația dată. Totodată, Consiliul Concurenței urmează să sesizeze Ministerul Afacerilor Interne cu privire la semnele comiterii contravenției prevăzute de art.70 al Codului contravențional de către cetățeanul Igor Cojuhari, prin răspîndirea unor informații defăimătoare privind acțiunile membrilor celor două asociații.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?