X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Amenzi usturătoare pentru instituțiile medicale ce încalcă Legea antifumat

17 aug. 2016,, 17:45   Societate
2975 1

Foto: obozrevatel.com

Deja de peste două luni în Republica Moldova a intrat în vigoare Legea antifumat.


Pentru a urmări respectarea acesteia, au fost efectuare controale în instituțiile medico-sanitare și teritoriile adiacente acestora, informează Noi.md.

Ministerul Sănătății a emis o dispoziție prin care a cerut evaluarea aplicării prevederilor Legii privind controlul tutunului de către instituțiile medico-sanitare. În urma controlului efectuat s-a constatat că 86,3% din aceste instituții au implementat cu succes prevederile legii.

Cu toate acestea, au fost totuși depistate și încălcări în 68 de instituții medico-sanitare publice, inclusiv, 8 cazuri în sediile IMSP și 56 pe teritoriile aferente lor. În rezultatul controalelor au fost sancționați disciplinar trei lucrători medicali, au fost aplicate două amenzi în sumă totală de 12 mii de lei: pentru CMSP Chișinău – 7000 lei și pentru CSP Taraclia – 5000 lei.

Centrele de Sănătate Publică raionale și municipale au emis 139 prescrieri sanitare conducătorilor IMSP pentru înlăturarea încălcărilor depistate privind aplicarea prevederilor legale de interzicere a fumatului în instituțiile medico-sanitre publice și pe teritoriul acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?