Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Biroul Naţional de Statistică a procesat 64,3% din datele Recensămîntului 2014

17 aug. 2016,, 16:25   Societate
2503 2
Бюро статистики обработало 64,3% данных переписи 2014 года
Foto: publika.md

Pînă la mijlocul lunii august Biroul Naţional de Statistică (BNS) a introdus şi codificat circa 2,67 mil. de chestionare completate la Recensămîntul Populaţiei şi Locuinţelor din 2014, ceea ce constituie 64,3%.


Surse din cadrul BNS au relatat pentru INFOTAG că procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chişinău şi Bălţi, UTA Găgăuzia, precum şi raioanele: Briceni, Cantemir, Hînceşti, Leova, Ocniţa, Şoldăneşti, Ungheni, Drochia, Taraclia, Ialoveni şi Străşeni, Căuşeni, Ştefan Vodă. Procesul de prelucrare a datelor în curînd va fi încheiat în raioanele: Soroca, Dubăsari şi Cahul.

În acelaşi timp, lucrul de procesare a datelor pentru raioane Orhei, Rezina, Glodeni şi Criuleni se află la etapa iniţială, iar pentru raioanele Edineţ, Donduşeni, Sîngerei, Anenii Noi şi Călăraşi încă nu a început.

În cadrul celei de-a doua misiuni de asistenţă privind editarea şi validarea datelor, expertul internaţional Anwar Ahmed Farhan a continuat activităţile de elaborare a regulilor de editare pentru caracteristicile etno-culturale şi educaţionale din chestionarul pentru persoană. Totodată, la BNS au mai fost reprezentanţi ai Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), pentru a discuta asistenţa tehnică necesară pentru finisarea lucrărilor de procesare a datelor Recensămîntului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?