Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Adjunctul ambasadorului nord-coreean la Londra a cerut azil într-o „țară terță”

17 aug. 2016,, 13:40   Externe
2225 0

Сотрудник посольства КНДР в Лондоне сбежал, не желая возвращаться на родину
Foto: nv.ua

Adjunctul ambasadorului nord-coreean la Londra și-a abandonat țara pentru a solicita azil într-o țară terță.


Un diplomat de rang înalt de la ambasada nord-coreeană la Londra a defectat, împreună cu soția și fiul său, într-un „stat terț”, a scris cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo în ediția de marți, în timp ce BBC a precizat că este vorba despre Thae Yong Ho, consilier în cadrul ambasadei Coreii de Nord și adjunct al ambasadorului.

Thae Yong Ho locuia în Marea Britanie de 10 ani, însă de cîteva săptămîni soția și familia acestuia au părăsit locuința din vestul Londrei. Se pare că acesta a avut un plan meticulos și deja ar trebui „să aterizeze într-o țară terță ca solicitant de azi.” Jurnaliștii publicației menționează că în acest context „o țară terță” înseamnă că nu este vorba nici Coreea de Sud, nici Coreea de Nord.

Dacă fuga lui Thae Yong Ho se va confirma, va fi vorba despre una dintre cele mai răsunătoare dezertări din ultimii ani din Coreea de Nord.

Potrivit unui bilanț al Ministerului Unificării de la Seul, numărul defectărilor din Coreea de Nord a fost de 814 în perioada ianuarie-iulie 2016, o creștere anuală cu 15%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?