Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Analist: Nu trebuie să se permită ca o ţară să fie transformată într-un laundromat

15 aug. 2016,, 08:15   Politică
4566 12

Foto: jurnal.md

Cunoscutul analist politic Ariel Cohen, cercetător ştiinţific la Consiliul Atlantic din SUA, se întreabă unde este vocea poporului în Republica Moldova atunci când ţara este controlată de un regim oligarhic şi transformată într-un laundromat, iar populaţia scade în ritmuri alarmante, tot mai multă lume luând decizia să plece cu traiul în altă ţară.


„Unde este Vox Populi? Ce cred oamenii din Moldova despre toată situaţia şi cum ar putea ei să-şi facă vocile auzite? Pentru că atunci când guvernanţii comit infracţiuni, totul se face întotdeauna cu acordul celor guvernaţi, fie că vorbim despre Germania nazistă, Italia lui Mussolini sau Uniunea Sovietică a lui Stalin şi Brejnev. Oamenii trebuie să găsească modalitatea de a pune piciorul în uşă şi a-şi face vocile auzite. Oamenii nu trebuie să se retragă, nu trebuie să tacă!”, a declarat Ariel Cohen în „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

„Prosperitatea în sec XXI depinde de cât de atractivă este ţara. Nu trebuie să se permită ca o ţară să fie transformată într-un laundromat. O ţară trebuie să fie atractivă, astfel ca o treime sau o pătrime din populaţie să nu plece să trăiască altundeva. Este o tragedie. Bunicul sau străbunicul meu e din Basarabia, a plecat încă în sec. XIX. Este o tragedie când guvernanţii transformă o astfel de ţară cu potenţial enorm agricol, cultural, industrial şi de altă natură, când dezbină ţara cu problema transnistreană şi creează condiţii încât să fie foarte complicat de aderat la Uniunea Europeană. Întrebarea este: Unde sunt oamenii?”, a conchis comentatorul politic din SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?