Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un imam și asistentul său, executați în New York

14 aug. 2016,, 20:00   Externe
3432 0

Стрельба в Нью-Йорке: убит имам одной из мечетей
Foto: vesti.ru

Scandal uriaș la New York.


Un imam și asistentul său au fost împușcați mortal sîmbătă în apropierea unei moschei din New York.

Deși poliția nu a precizat vreun motiv al crimei, musulmanii îl învinovățesc pe candidatul republican la Casa Albă de aceasta tragedie.

Maulama Akonjee, în vîrstă de 55 de ani, și Thara Uddin, asistentul său de 64 de ani, au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte de ora locală 14.00 (18.00 GMT) în cartierul Ozone Park, din arondismentul Queens.

Cei doi au fost transportați la spitalul Jamaica, unde a fost pronunțat decesul imamului Akonjee și unde celălalt bărbat, Thara Uddin, a murit în urma rănilor suferite.

Poliția a precizat că nu cunoaște în acest stadiu motivațiile atacului.

„Nimic nu indică în ancheta preliminară că victimele ar fi fost vizate din cauza religiei lor”, a precizat poliția, care nu exclude însă această ipoteză.

Un bărbat suspectat că ar fi autorul atacului, și care este în prezent căutat, s-a apropiat de cele două victime din spate. Martorii l-au văzut apoi pe bărbat îndepărtîndu-se cu un pistol în mână după împușcături, potrivit poliției.

Potrivit media americane, cei doi bărbați au fost uciși cînd ieșeau din moscheea Al-Furqan Jame Masjid după rugăciunea de după-amiază, în ținută religioasă.

„Cînd un responsabil religios este ucis în plină zi pe străzile din Queens, trebuie să rămînem o comunitate unită și să cerem dreptate!”, a postat pe Twitter reprezentantul cartierului în consiliul municipal al orașului, Eric Ulrich.

„Localnicii musulmani dau vina pe Donald Trump și pe discursurile lui agresive față de islam”, susțin jurnaliștii de la New York Daily News.

Potrivit imaginilor difuzate pe Twitter, zeci de persoane s-au adunat sâmbătă seară în apropiere de scena crimei, unele dintre ele scandînd: „Vrem să se facă dreptate!”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?