X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Veteranii conflictului de pe Nistru propun Platformei Da să scoată corturile

13 aug. 2016,, 11:00   Politică
7459 6
Чего хотят ветераны приднестровского конфликта от Платформы DА?
Foto: deschide.md

Veteranii conflictului de pe Nistru, conduşi de Ghenadie Cosovan şi Anatolie Caraman, propun adepţilor Platformei DA să scoată corturile de pe piaţa principală a Chişinăului.


Ieri dimineaţa, ei au venit în piaţă cu zeci de tineri care ţineau portretele celor decedaţi pe Nistru acum 24 de ani. Aliniindu-se în trei rânduri, tinerii ţineau portretele cu inscripţia "Pentru ţară, pentru popor, pentru tricolor!". În mijlocul pieţei au pus o masă de pomenire, cu colaci, vin şi bomboane.

La ceremonia de pomenire, şeful organizaţiei de veterani "Tiras-Tighina", Anatolie Caraman, a spus că Piaţa Marii Adunări Naţionale este un loc sfânt pentru fiecare cetăţean al Moldovei.

Participanţii la acţiune au menţionat că piaţa nu trebuie să slujească scopurilor politice şi să fie folosită de partide.

La începutul lunii august Judecătoria Ialoveni a declarat drept ilegală aflarea protestatarilor în piaţă, cerând ca aceştia să plece până pe 27 august. Ulterior Curtea de Apel Chişinău a confirmat această hotărâre. Însă deţinătorul autorizaţiei de instalare a corturilor, unul din liderii Platformei civice DA, Liviu Vovc, a declarat că nu este de acord cu hotărârea şi o va contesta la Curtea Supremă de Justiţie.

Cosovan şi Caraman sînt iniţiatorii creării în februarie 2016 a Platformei "Dreptate şi adevăr". Denumirea aproape că repetă denumirea Platformei civice "Demnitate şi adevăr" (DA), ai cărei participanţi se află în piaţă de la 6 septembrie 2015. Creând organizaţia paralelă DA, Cosovan şi Caraman spuneau într-o conferinţă de presă că ar putea-o numi "Sfatul Ţării". În 1918, organul reprezentativ cu această denumire a votat pentru intrarea Basarabiei în România.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?