X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Ce se va întîmpla cu Biroul pentru Relații cu Diaspora după reformarea Cancelariei (VIDEO)

12 aug. 2016,, 17:49   Societate
4690 0

Ce se va întîmpla cu Biroul pentru Relații cu Diaspora după reformarea Cancelariei
Foto: noi.md

În luna iulie curent, Guvernul Republicii Moldova a aprobat o hotărîre care prevede reformarea Cancelariei de Stat.


În urma acestei reforme, Biroul pentru Relații cu Diaspora(BRD) urmează a fi transformat într-o subdiviziune a unui minister.

Ce avantaje și dezavantaje va aduce această schimbare, NOI.md a încercat să afle de la șefa BRD-ului, Olga Coptu.

Potrivit acesteia, reformarea Cancelariei de Stat va avea o mulțime de dezavantaje, dar cea mai importantă va fi reacția moldovenilor plecați peste hotare. Cu toate acestea, există și o parte bună a lucrurilor.

„Această reformă nu trebuie să afecteze Biroul pentru Relații cu Diaspora. Cred că locul BRD-ului este o structură aparte, care ar trebui să lucreze pentru cetățenii din afara țării, dar trebuie să lucreze nu cum se întîmpla pînă acum, la nivel central, ci trebuie să coboare ceva mai jos”, a declarat Olga Coptu pentru NOI.md.

Din perspectiva avantajelor, reforma Cancelariei va îmbunătăți situația BRD-ului. „Din punct de vedere al imaginii, țara noastră, la nivel global a avut doar de cîștigat. Moldova este exemplu pentru celelalte țări, în ceea ce ține de proiectele de migrație. BRD-ul nu este o povară fiscală, deoarece pentru diasporă sînt alocate surse relativ puține. Schimbarea într-o altă structură, nu presupune economisirea de bani. Chiar dacă sîntem puțini, nu cerem lărgirea personalului”, a subliniat șefa BRD.

Olga Coptu susține că, datorită colaborărilor pe care le are BRD-ul cu partenerii externi, statul are multe de cîștigat. „Trebuie să recunoaștem că și din punct de vedere politic, BRD-ul ar fi un avantaj pentru Moldova – o structură mai puternică și nicidecum diminuarea acesteia”, a conchis oficialul.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий