X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Avocata Ursachi: Moldova a ajuns să vadă genocidul guvernării asupra poporului

11 aug. 2016,, 15:36   Politică
13513 11
Урсаки: Молдова дожила до геноцида власти над народом
Foto: infotag.md

În cei 25 de ani de independenţă, Moldova a ajuns să vadă genocidul real la care guvernarea şi-a supus propriul popor.


Avocatul Ana Ursachi, solicitată de Agenţia INFOTAG să comenteze realizările şi eşecurile statului în ajunul aniversării a 25-a a independenţei RM a spus că: "nu vede succese şi nu-i ajung degete pentru a enumera eşecurile".

"Este vorba de distrugerea şcolilor rurale, a orfelinatelor şi caselor pentru invalizi, aflate într-o stare deplorabilă, lipsa medicamentelor în spitale, tarifele tîlhăreşti la lumină, gaz, apă şi căldură pentru orăşeni şi o imposibilitate aproape totală ca locuitorii de la sate să se folosească de aceste servicii", a spus jurista.

În opinia ei, în republică a fost distrusă agricultura, iar odată cu aceasta, şi sistemele de irigare, în lipsa cărora ţăranii nu pot face faţă nici secetei şi nici inundaţiilor.

"Mai adăugaţi aici şi miliardul furat de la bănci, structurile mafiote care controlează "majoritatea parlamentară", interceptările ilegale ale convorbirilor de telefon, arestările ilegale şi apariţia deţinuţilor politici, omorurile la comandă şi incapacitatea totală a poliţiei să investigheze infracţiunile casnice. Iată ce înseamnă "modernizarea Moldovei" din ultimii ani", consideră avocata.

Conform spuselor ei, autorităţile consideră că pentru cetăţeni independenţa este o mulţime de oameni care se veselesc în pieţele din sate şi oraşe.

"Ei mai consideră că de popor nu depinde nimic, iar puterea lor este intangibilă. Mă tem că pentru puţin timp. La conducere vor veni, neapărat, oameni responsabili şi competenţi", a spus Ana Ursachi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?