X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cioclea despre ofertele pentru cumpărarea acțiunilor „Moldova-Agroindbank”

11 aug. 2016,, 14:45   Economie
3972 1
Чокля высказался по заявкам на покупку акций Moldova-Agroindbank
Foto: unimedia.info

Banca Națională a Moldovei (BNM) nu a primit, deocamdată, oferte pentru cumpărarea pachetului de peste 40% de acțiuni ale „Moldova-Agroindbank” din noua emisie, care au fost emise în locul acțiunilor emisiilor anterioare, care au fost declarate ca fiind „concertate” și procurate fără acordul preliminar în scris al BNM.


Acțiunile respective au fost anulate după refuzul de a le vinde.

Informația a fost comunicată de guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Potrivit lui Sergiu Cioclea, anterior BNM a primit oferte pentru cumpărarea a peste 40% din acțiunile „Moldova-Agroindbank”, însă potențialii cumpărători au fost refuzați, deoarece BNM a considerat că candidații nu întruneau cerințele necesare privind calitatea de acționar și nu aveau capacitîțile manageriale și posibilitățile financiare necesare pentru a face față provocărilor cu care se confruntă cea mai mare bancă din țară.

Sergiu Cioclea a spus că, în prezent, nu există cereri pentru a obține permisiunea BNM pentru procurarea a peste 40% din acțiunile „Moldova-Agroindbank”, însă dacă BNM înțelege corect semnalele pieței, sînt acționari de calitate și investitori care manifestă interes pentru procurarea acestui pachet de acțiuni.

Guvernatorul BNM a menționat că în calitate de regulator BNM nu poate spune „cumpărați sau nu cumpărați acțiunile băncii”. „Noi putem doar saluta interesul manifestat de acționari de calitate pentru procurarea acțiunilor celei mai mari bănci din Moldova”, a spus Sergiu Cioclea.

În conformitate cu hotărîrea Comisiei Naționale a Pieței Financiare, acțiunile din noua emisie a „Moldova-Agroindbank” pot fi cumpărate doar cu acordul preliminar în scris al BNM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?