X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

UE va ajuta Moldova să-şi sporească atractivitatea turistică

10 aug. 2016,, 19:00   Economie
3068 0
ЕС увеличит помощь Молдове для развития туризма
Foto: viza.md

UE va ajuta Moldova să devină mai atractivă pentru turişti, după ce va fi extinsă lista de obiective cultural-turistice care vor fi renovate din fondurile UE.


Despre aceasta a anunţat reprezentantul Delegaţiei UE în Republica Moldova, Aneil Singh, la întrevederea cu directorul Agenţiei Turismului, Stanislav Rusu.

Potrivit oaspetelui, pentru perioada 2017-2020, asistenţa UE pentru Moldova va creşte considerabil, iar industria turismului, ca ramură prioritară a economiei naţionale, va putea beneficia pe deplin de acest sprijin.

Aneil Singh consideră că Moldova trebuie să profite de liberalizarea spaţiului aerian comun cu UE şi să atragă mai multe companii low-cost. Totodată, reprezentantul Delegaţiei UE a specificat posibilitatea sprijinirii dezvoltării turismului rural din fonduri UE, însă în acest sens este necesară înaintarea unor proiecte concrete din partea Guvernului.

Stanislav Rusu a apreciat sprijinul financiar acordat de UE pentru renovarea Cetăţii Soroca şi Hanului Manuc-Bei din Hînceşti, specificînd că aceste obiecte au devenit, în scurt timp, preferabile pentru turiştii locali.

,,Astfel de proiecte sînt necesare pentru industria turistică, căci pot motiva sectorul turistic spre dezvoltare şi, în final, s-ar solda cu rezultate concrete, precum crearea noilor locuri de muncă şi dezvoltarea economiei, per ansamblu", a spus Rusu.

El a menţionat că piaţa UE pentru Moldova este una prioritară. Anual, Agenţia Turismului, în parteneriat cu sectorul privat, participă la cele mai renumite tîrguri şi expoziţii de turism din UE, astfel, numărul vizitatorilor din UE este în permanentă creştere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?