Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Marea Britanie a fost lansată o carte despre Nicolae Juravschi

10 aug. 2016,, 11:05   Societate
2170 0

Foto: olympic.md

Canoist de performanță, dublu medaliat cu aur la Seul 1988 și cu argint la Atlanta 1996, în echipa de canoe dublu, Nicolae Juravschi devine cunoscut și în Marea Britanie, acolo unde a fost publicată o carte despre activitatea sa, informează NOI.md.


Cartea este scrisă în limba engleză și se numește „Canoe! Canoe! Canoe! The Olympic quest of Nicolae Juravschi and his companions”. Autorii acesteia sînt Christian Thau și Ion Popescu-Negruță. Acest volum este unul documentar, suplinit cu multe fotografii, ce redau viața și activitatea sportivului Nicolae Juravschi, în prezent directorul Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova.

Documentarul este scris în baza interviurilor realizate cu colegii de breaslă a sportivului, antrenorii, prietenii acestuia, dar și a declarațiilor protagonistului. „Volumul prezintă o poveste neobișnuită care ne-a oferit o călătorie plină de surprize într-o lume populată de personaje fabuloase, motivate mai ales de dorința perfecționistă de a învinge, decît de orice recompensă pecuniară. Povestea fascinantă a apariției dublilor campioni Victor Reneiski și Nicolae Juravschi pe scena de la Seoul, în 1988 este dezvăluită pentru prima oară, la fel ca și enigma echipajului invincibil de canoe Patru format din Victor Reneiski, Nicolae Juravschi, Iurii Gurin și Valeri Veșko, obligați să se retragă din activitate, din cauza evenimentelor politice dramatice”, a menționat autorul Christian Thau.

Lansarea cărții coincide cu cea de-a 20-a aniversarea de la obținerea medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, de către dublii campioni Victor Reneiski și Nicolae Juravschi.

O ediție bilingvă engleză-română a cărții „Canoe! Canoe! Canoe! Odiseea Olimpică alui Nicolae Juravschi și a partenerilor săi” urmează a fi lansată și în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?