Liderul PLDM comentează apelul lansat de platforma „DA”

Liderul PLDM comentează apelul lansat de platforma „DA”
Foto: pldm.md

Apelul Platformei „Demnitate și Adevăr” privind reluarea protestelor antiguvernamentale nu a fost discutat preventiv cu membrii PLDM și PAS, notează Noi.md.


Cel puțin asta susține președintele PLDM, Viorel Cibotaru, care a precizat, într-o intervenție pentru deschide.md, că „spiritul protestatar” încă nu a dispărut.

“Nu am văzut apelul Platformei DA, dar vom discuta la următoarea întîlnire în format trilateral cu PDA și PAS, și vom lua o decizie în acest sens. Cert este faptul că actuala guvernare este atît de parșivă, încît mîine, poimîine oamenii ar putea ieși din nou la proteste”, a comentat Viorel Cibotaru.

Liberal-democratul a infirmat și zvonul precum că negocierile dintre PAS, PLDM și partidul „Platforma DA” privind desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidențiale ar fi intrat în impas. ”Discuțiile continuă și pe zi ce trece par să devină tot mai constructive”, a remarcat Cibotaru.


Recent, Platforma ”Demnitate și Adevăr” a îndemnat opoziția și societatea civilă să reia acțiunile de protest față de guvernarea actuală, înainte de alegerile prezidențiale. Un apel similar a fost lansat și de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a propus ca protestele să aibă loc imediat după marcarea sărbătorilor naționale.
 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load