X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fermierii din Moldova pot depune cereri pentru subvenții

8 aug. 2016,, 13:10   Economie
6189 1
Фермеры Молдовы могут подать заявки на субсидии до 31 октября
Foto: timpul.md

În Republica Moldova a demarat campania de recepționare a dosarelor de la fermieri pentru obținerea subvențiilor de la stat.


Campania va dura pînă la 31 octombrie 2016, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură. Potrivit sursei citate, mărimea fondului de subvenţii, în acest an, este de 900 de milioane de lei. Conform noilor prevederi, în acest an tinerii fermieri și fermierele vor putea suplimentar beneficia de 15% din suma subvențiilor.

Măsurile de susținere a agricultorilor aferente anului de subvenționare 2016 prevăd investiții în gospodăriile de fermieri pentru restructurarea şi adaptarea la standardele Uniunii Europene; investiții în prelucrarea şi comercializarea produselor agricole; pregătirea implementării măsurilor ce țin de ecologie în agricultură; îmbunătățirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole precum și servicii de consultanță şi instruire.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a menționat că în acest an, ca și în anii precedent, se așteaptă un număr de circa 4 mii de cereri. Potrivit oficialului, anul acesta subvențiile vor fi alocate în special pentru dezvoltarea rurală și a infrastructurii. O sumă destul de mare va fi alocată sectorului de zootehnie, și respective, măsurile tradiționale.

Potrivit directorului interimar al Agenției de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură. Nicolae Ciubuc, actele vot fi recepționate pînă pe 31 octombrie, current, iar termenul de efectuare a verificărilor preliminare nu va depăși 10 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererii de sprijin în registrul de intrări.

Dosarul pentru obţinerea subvenţiilor trebuie să conţină o cerere-tip, copia de pe certificatul de înregistrare, planul de afaceri pentru cel puțin 5 ani, certificatul care confirmă că fermierul nu are datorii faţă de bugetul de stat şi local ș.a.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?