Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?

Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?
Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?
Foto: mbc.md

La începutul săptămînii trecute, într-un dosar pentru escrocherie a fost reţinut pentru 72 de ore, afaceristul Corneliu Ţurcanu, devenit celebru în 2007, cînd a încasat de la Republica Moldova 2,5 milioane de euro, despăgubiri în cazul Oferta-Plus contra Moldovei, informează Mold-Street.


Acesta, este suspectat de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procurorii ce instrumentează cazul au refuzat să ofere detalii invocînd secretul anchetei. Informaţia a fost însă confirmată de Maria Vieru, şefa serviciului de presă a Procuraturii Generale.

Ulterior instanţa de judecată a adoptat drept măsură preventivă reţinerea lui Ţurcanu pentru 25 de zile.

În ultimii ani, firmele controlate de Corneliu Ţurcanu şi soţia sa Liliana au figurat în mai multe scandaluri, inclusiv cel legat de dispariţia miliardului din sistemul bancar.

Astfel Vinăria Zîmbreni, controlată de Corneliu Ţurcanu a luat pe 25 noiembrie 2014, un împrumut 25 de milioane de lei de la Banca Socială, dar a depus gaj, averea deja gajată pentru alte credite de la Banca Socială.

Era exact în ziua cînd mai multe firme fantome au primit credite de miliarde de lei de la Banca Socială, ce a dus la prăbuşirea a trei bănci.

Continuarea articolului pe Mold-Street.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load