Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Concurs pentru extracția petrolului, în Moldova

9 aug. 2016,, 08:30   Economie
3663 2
В Молдове объявлен международный конкурс на разведку и добычу нефти и газа
Foto: timpul.md

În Moldova a fost anunţat un concurs internaţional pentru acordarea în concesiune a lucrărilor geologice de explorare a hidrocarburilor și utilizarea ulterioară a acestora, comunică NOI.md.


Potrivit Ministerului Mediului, obiectul concesiunii îl constituie lucrările de prospecţiuni geologice, inclusiv, căutarea şi evaluarea zăcămintelor minerale de importanță națională, în scopul depistării acumulărilor de carburanţi (gaz, petrol) în zona de sud a Moldovei, limitată la nord de linia Ungheni-Basarabeasca, cu exploatarea lor ulterioară.

Termenul valabilităţii concesiunii – 5 ani, cu exploatarea ulterioară pe durata de 40 de ani, cu posibilitatea prelungirii ei conform ofertei concesionarului pînă la 5 ani, care în totalitate nu va depăşi perioada de 50 de ani de concesiune.

Concesionarul va fi selectat prin concurs deschis, procedura căruia este expusă în documentele standard. Ea poate fi procurată contra 2 mii lei. Taxa participării la concurs de 10 mii lei este achitată de solicitanţi pînă la termenul limită de prezentare a ofertelor, care ulterior nu este rambursată. Concursul are nevoie de garanţie bancară în valoare de 100 mii lei.

Ofertele, perfectate în conformitate cu documentaţia standardizată, sînt acceptate pînă la 17.00, 5 octombrie 2016, la adresa: Agenţia pentru Geologie şi Resurse Minerale, str. Mitropolit Dosoftei, 156, mun. Chişinău, Moldova, MD-2004.

La concurs pot participa persoane fizice şi juridice, asociaţii de persoane juridice. Ofertele vor fi examinare de Ministerul Mediului, în termen de 30 de zile, din data deschiderii ofertelor.

Conform comunicatelor anterioare, prin decizia Guvernului Moldovei, la concursul pentru concesiunea prospecţiunii geologice şi evaluării zăcămintelor de petrol şi gaz în sudul ţării, cu exploatarea lor ulterioară, pot participa companii cu experienţă internaţională în realizarea lucrărilor de prospecţiuni geologice şi evaluarea rezervelor de petrol şi gaze de cel puţin 20 de ani, care dispun de tehnologiile necesare, echipament avansat, potenţial în domeniul controlului şi riscurilor etc. În afară de aceasta, potenţialii concesionari trebuie să dispună de investiții deja realizate în valoare de cel puţin 50 mil. dolari în proiecte de prospecţiuni şi extracţie a petrolului şi gazelor în orice ţară a lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?