X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Usatîi anunță că vrea la toamnă să scoată lumea în stradă

6 aug. 2016,, 15:54   Politică
9710 11

Usatîi anunță că vrea la toamnă să scoată lumea în stradă
Foto: noi.md

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cheamă cetățenii la noi proteste.


Într-o postare pe Facebook el anunță că protestul va fi organizat după 27 august, cînd Moldova sărbătorește Ziua Independenței.

Motivul pentru care politicianul susține ideea organizării protestelor este faptul că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, ar dori modificarea după alegerile prezidențiale a Codului Electoral și introducerea sistemului mixt de alegere a deputaților, astfel democratul și-ar păstra influența în țară.

„Plahotniuc va anunța că după multiple consultări cu oamenii, aceștea doresc să aibă reprezentantul său din raion în Parlament. de accea după alegerile prezidențiale va fi introdusă sistema mixtă. Adică, se presupune că din cei 101 deputați, jumătate vor fi aleși în cadrul circumscripţiilor electorale uninominale. Ce înseamnă aceasta: Plahontiuc dorește să obțină 10 mandate pe lista de partid, iar din cei aleși uninominal, drept exemplu alegerile locale unde distrugeau oponenții folosind sume enorme, va avea încă 30 de mandate. Iată 40 de mandate din cei 101. În acest sens el va acapara țara pentru mulți ani înainte”, a declarat Usatîi.

În acest sens, politicianul susține că în 2017 Plahotniuc va provoca alegerile parlamentare anticipate.

„Voi discuta cu alte partide de opoziție să ieșim la protest în perioada august-septembrie. Dodon și Năstase se pregătesc de campania electorală, iar eu consider că trebuie să ne pregătim de proteste... Nu trebuie să așteptăm ca Plahotniuc să ne conducă ca pe o turmă de oi spre alegeri mixte”, a mai spus el.

Președintele PN de mai multe ori a anunțat acțiuni de proteste însă acestea s-au finalizat fără a obține rezultate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?