X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un ministru îi cere CCA-ului să ia măsuri cu un post TV

5 aug. 2016,, 17:53   Societate
4973 3

Руксанда Главан требует от КСТР принять меры относительно одного телеканала
Foto: gov.md

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei solicită de la Consiliul de Presă şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului să se sesizeze pe marginea reportajelor difuzate de Accent TV.


Surse din cadrul ministerului au relatat pentru INFOTAG că postul tv a încălcat drepturile copiilor, atunci cînd a difuzat reportajele "Ruinele hotelului "Naţional" au devenit casă pentru copii vagabonzi" şi "Copii vagabonzi" (partea 1 şi 2).

Potrivit comunicatului, jurnaliştii au realizat reportaje despre fenomenul copiilor care practică cerşitul şi vagabondajul, cu încălcări grave ale drepturilor copiilor şi eticii jurnalistice. Autorii reportajelor, în intenţia de a difuza informaţii senzaţionale, au neglijat dreptul copiilor la identitate şi libera exprimare, prin oferirea directă a unei sume de bani în schimbul informaţiei.

Conform datelor ministerului, în prezent singura soluţie disponibilă este plasarea în Centrele de Zi şi Centrele de Plasament Temporar al copiilor şi tinerilor orfani în perioada postinstituţională "Vatra" de la Chişinău.

"Copiii, menţionaţi în reportajele şi investigaţiile jurnalistice, au fost plasați de nenumărate ori la Serviciul de Urgenţă. Însă, fiind dependenţi de modul de viaţă stradal, avînd senzaţia de independenţă şi maturitate, în scurt timp după plasament au părăsit neautorizat Serviciul, aplicînd în unele cazuri forţa fizică faţă de personalul care activează în instituţie şi deteriorînd bunurile centrului", se arată în comunicat.

Totodată, ministerul îndeamnă societatea, în cazul identificării unor copii nesupravegheaţi în stradă, să apeleze la numărul de telefon 116 111 "Serviciul de asistenţă telefonică gratuită pentru copii".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?