X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 157
Transnistria stiri: 1458

Veteranii și membrii Biroului Permanent au părăsit Platforma „DA”

5 aug. 2016,, 11:15   Politică
6606 7
«Платформу DA» покинули ветераны и члены Постоянного бюро
Foto: privesc.eu

Reprezentanții Uniunii Veteranilor din Moldova și cei ai municipiului Chișinău, precum și cîțiva membri ai Biroului Permanent al Platformei „DA” au anunțat astăzi, 5 august, despre plecarea sa din formațiunea politică, relatează NOI.md.


Despre retragerea din „Partidul Platforma „DA” au declarat oficial șefii cîtorva subdiviziuni teritoriale, printre care președintele organizației de partid Chișinău, Nicolae Gîrbu, vicepreședintele Uniunii Veteranilor din Moldova, Ion Balan, precum și unii membri ai Biroului Permanent al formațiunii politice.

După cum a comunicat în cadrul breafingului din 5 august șeful subdiviziunii teritoriale a partidului Platformei „DA” (Demnitate și Adevăr – nota red.) din municipiul Chișinău, membrul Biroului Permanent, Nicolae Gîrbu, decizia privind retragerea din partid a fost adoptată pe fundalul scăderii ratingului formațiunii politice, cauzate de acțiunile incoerente ale conducerii acesteia. „Cu părere de rău, conducerea partidului în procesul acțiunilor de protest nu a elaborat și nu a înaintat guvernării revendicări și cerințe privind îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, scopul lor final fiind altul – de a lua cu asalt instituțiile statului”, a declarat Gîrbu.

El a anunțat cauza retragerii sale și a colegilor lui din rîndurile Platformei „DA”. „Am fost invitat în luna septembrie de către conducerea Platformei „DA” în calitate de expert în domeniul electoral și politic. Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Constituției (schimbarea formei de alegere a Președintelui – nota red.), am fost vicepreședinte al grupului de inițiativă pentru organizarea și dirijarea referendumului republican. Imaginea și ratingul Partidului politic „Platforma Demnitate și Adevăr” în perioada organizării acțiunilor de protest, precum și în procesul colectării semnăturilor pentru inițierea organizării și desfășurării unui referendum republican era permanent în creștere. Odată cu adoptarea unor decizii politice nechibzuite și unipersonale popularitatea partidului a scăzut esențial”, a menționat fostul membru al Biroului Permanent al Platformei „DA”.

El a calificat drept „acțiuni pripite” apariția liderului Platformei „DA” Andrei Năstase pe o scenă cu Igor Dodon, Renato Usatîi, Tudor Deliu, precum și declarațiile ambigui la adresa fostului prim-ministru și lider al PLDM Vlad Filat, care, potrivit lui Gîrbu, a devenit brusc un „băiat bun” pentru conducerea Platformei „DA”.

Gîrbu a adăugat că în viitoarele 10 zile cei care au părăsit rîndurile Platformei „DA” vor ieși cu explicații în acest sens. El nu a exclus posibilitatea că în viitorul apropiat ei vor anunța crearea unei forțe politice noi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав