X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cine va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio (FOTO)

4 aug. 2016,, 15:30   Sport
5094 0
Кто отстоит честь Молдовы на Олимпиаде в Рио? (ФОТО)
Foto: gde.md

La ediția 31-a a Jocurilor Olimpice de vară din Brazilia, care vor demara pe 5 august, Republica Moldova va fi reprezentată de 23 sportivi, care vor concura în 9 probe, informează NOI.md.


Portalul Sputnik Moldova a publicat lista celor 23 de sportivi moldoveni, care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice. Ultimiii sportivi care au obținut dreptul de a avolua la Olimpiadă sînt halterofila Natalia Prișcepa și tenismanul Radu Albot. Potrivit reprezentanților federațiilor de profil, aceștea au fost admiși la Jocurile Olimpice după ce unii sportivi din alte țări au fost excluși din competiții.

Moldova va avea cei mai mulți reprezentanți în probele de haltere, lupte și aruncarea ciocanului. Astfel, în proba de haltere țara noastră va fi reprezentată de Natalia Prișcepa, Alexandru Șpac și Sergiu Cechir. La lupte vor evolua Mariana Cherdivară-Eșanu, Nicolae Cebanu și Eugen Nedealco, iar în proba de aruncare a ciocanului vor concura Zalina Marghieva, Marina Marghieva-Nichișenco și Serghei Marghiev.

În alte patru probe sportive Moldova va avea cîte doi reprezentanți: înot – Alexei Sancov și Tatiana Chișca; aruncarea discului – Matalia Stratulat (Artîc) și Dimitriana Surdu; maraton – Lilia Fiscovici și Roman Prodius; canoe – Serghei și Oleg Tarnovski.

În celelalte probe Moldova va avea cîte un reprezentant: taekwondo – Aaron Cook; tenis - Radu Albot; judo – Valeriu Duminică; triplu salt – Vladimir Letnicov; aruncarea greutății – Ivan Emelianov; tir cu arcul – Alexandra Mîrca.

De menționat că la actuala ediție a Jocurilor Olimpice Moldova va avea cu un reprezentant mai mult, decît la Olimpiada de la Londra din anul 2012.

Ceremonia oficială de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio va avea loc vineri, 5 august, cînd la Chișinău va fi noapte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?