X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tkaciuc: Opțiunea geopolitică a Moldovei este doar în mintea unor idioți

4 aug. 2016,, 12:15   Societate
7383 5
Ткачук: Геополитический выбор Молдовы – только в головах идиотов
Foto: grenada.md

Proiectul moldovenesc este cel mai autentic proiect politic din spațiul post-sovietic.


În ciuda lipsei minereurilor și a forței motrice a intelighenției, în Moldova independentă nu se atestă o denaturare a imaginii realității, spre deosebire de alte țări post-sovietice. Anunțul a fost făcut de către fostul ideolog al Partidului Comuniștilor (PCRM) și ex-deputatul Parlamentului Mark Tkaciuk în cadrul unui interviu oferit ziarului „Komsomoliskaia Pravda v Moldove”, relatează NOI.md.

Tkaciuk a menționat că în cei 25 de ani de independență statalitatea Moldovei a demonstrat cel mai autentic proiect politic din spațiul fostei Uniuni Sovietice. „Vreau să spun că acest proiect, spre deosebire de toate celelalte foste republici sovietice, nu avea nici o șansă de supraviețuire. Nu am avut nici petrol, nici gaze sau nici alte minereuri, nu au existat nici intelectuali luminați și gînditori. Mai mult, Moldova a fost una dintre puținele țări, în care privatizarea industriei nu a contribuit la apariția unor companii industriale private, ci la distrugerea totală a industriei și dezindustrializarea completă”, a spus expertul.

În opinia lui, procesele din economie și societate au afectat în mod direct instituțiile politice. „Acum deja putem spune că a avut loc o discreditare totală a tuturor instituțiilor și structurilor publice – a Parlamentului, președintelui, partidelor politice, justiției, alegerilor. Acest lucru îl denotă toate sondajele”, a spus Tkaciuk.

Totodată, potrivit fostului deputat, în Moldova nu există o imagine denaturată a realității, observată în alte țări din fosta URSS. „În Moldova totul este real. Nu există nici o șansă de falsitate, de distorsionare a realității. Anume aici, în Moldova, unele lucruri capătă claritate înainte de alte locuri și teritorii. Spre exemplu, că trăncăneală despre tot felul de perioade de tranziție nu este nimic altceva, decît o pălăvrăgeala. Că întreaga perioadă a ultimilor 25 de ani a fost o perioadă de regres și degradare. Că opțiunea geopolitică există doar în mintea unor idioți”, opinează el.

Tkaciuk a concluzionat că Moldova, grație organicii și potențialului său, ar putea deveni o „descoperire majoră””, mai ales, în comparație cu „bunurile politice de larg consum, cu care au fost împodobite fostele republici sovietice în anul 1991”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?