Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Astăzi la Kiev va fi examinat recursul avocaților lui Platon

4 aug. 2016,, 10:45   Politică
3384 1
Апелляцию адвокатов Платона рассмотрят сегодня в Киеве
Foto: facebook.com

Astăzi, 4 august, judecătorii ucraineni vor examina legitimitatea hotărîrii Judecătoriei sectorului Pecera a orașului Kiev privind plasarea antreprenorului Veaceslav Platon în arest preventiv pe 40 de zile, relatează NOI.md.


Judecătorii Curții de Apel Kiev vor examina recursul avocaților lui Platon plasat în arest preventiv pe 40 de zile. După cum i-a comunicat corespondentului NOI.md PR-managerul companiei de avocatură „Pravovest” Ivan Nikitcenko, ședința de examinare a apelului este programată pentru 16.45, ora locală.

La 28 iulie, după ce instanța a emis hotărîrea, apărarea lui Platon a declarat despre eventuala presiune a unor persoane interesate din Moldova asupra judecătorilor în dosarul extrădării businessmanului. Avocatul suspectului, partenerul firmei de avocatură „Pravovest” Denis Șkiptan a menționat în cadrul conferinței de presă din 2 august că extrădarea lui Platon este imposibilă, deoarece „inculpatul este cetățean al Ucrainei și a renunțat la cetățenia Moldovei și Rusiei”. Totodată, el a îndemnat autoritățile Ucrainei să asigure siguranța lui Platon. Avocatul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că în cazul extrădării în Moldova viața businessmanului s-ar afla în pericol.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii.

În aceeași seară a devenit cunoscut faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Platon la Kiev. Ulterior Procuratura Generală a inițiat procedura de extrădare a suspectului în Moldova.

La 28 iulie Judecătoria sectorului Pecera a orașului Kiev a emis o hotărîre privind plasarea lui Platon în arest preventiv pe 40 de zile.

La 1 august apărarea lui Platon http://www.noi.md/ru/news_id/88725 hotărîrea instanței privind plasarea businessmanului în arest preventiv pe 40 de zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?