Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Tcaciuk despre o nedreptate în raport cu Vladimir Voronin

4 aug. 2016,, 01:15   Politică
9360 5

Foto: omg.md

Fostul deputat și consilier prezidențial al comunistului Vladimir Voronin, Marc Tkaciuk, se arată consternat de faptul că în beciurile de la Cricova este doar o mică poză de-a lui Voronin, „pe care o poate găsi doar un arheolog cu experiență”, deși acesta s-ar fi opus în 2002 ca vinăria să fie privatizată de ruși, un an mai tîrziu ar fi inclus-o în patrimoniul național și ar fi găsit sursele necesare pentru modernizarea galeriilor și includerea acestora în circuitul turistic internațional.


Tkaciuk face o comparație și spune că l-a întrebat anterior pe Voronin de ce în cel mai vizibil loc din administrația prezidențială au apărut portretele lui Mircea Snegur și Petru Lucinschi. Iar Voronin i-ar fi răspuns că aceștia au fost aleși de popor „și treaba noastră este să nu uităm acest lucru”.

În schimb, la intrarea în Vinăria Cricova sînt agățate poze cu „trei de Leancă, trei Timofti”, precum și o mulțime de oameni „neînsemnați” printre celebrități - „de la Oleg Efremov pînă la Iuri Gagarin”.

„Și o poză mică decolorată cu Voronin, pe care o poate găsi doar un arheolog cu experiență. În 2002, Voronin a refuzat să îndeplinească o solicitare importantă a Federației Ruse - să privatizeze Cricova. În 2003, Cricova este recunoscută drept patrimoniu național care nu poate fi supus privatizării. Apoi, într-o țară săracă, se găsesc resurse pentru a transforma legenda vinificației moldovenești într-un obiectiv modern, destul de bogat, inclus în circuitul turistic internațional. Din 2009, toată tabăra liberală nu a alocat Cricovei nicio copeică”, concluzionează Tkaciuk.

„Mă revolt strict ca istoric. Domnilor conducători ai R. Moldova, sînteți canalii”, își încheie mesajul Tkaciuk.

Menționăm că Tkaciuk a fost exclus acum doi ani din Partidul Comuniștilor, acesta acuzîndu-l pe Vladimir Voronin că ar face jocurile lui Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?