Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Foaie de parcurs a coaliției - foaie a fudulie. Care deputat a făcut declarația?

3 aug. 2016,, 10:41   Politică
3554 0

Foto: independent.md

Foaia de parcurs privind acţiunile prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, este mai mult așa o foaie a fuduliei. De această părere este vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc, care a acordat un interviu pentru Europa Liberă, transmite NOI.md.


Deputatul este dă părerea că primul lucru care trebuie să-l facă autoritățile este să se întrebe: după aprobarea acestor legi sau documente este mai multă independență în justiție, s-a clarificat oare cu independența instituțiilor regulatorii, avem mai multă libertate de expresie sau alte lucruri?. Drept replică la întrebarea respectivă Pistrinciuc spune că nu prea, ceea ce potrivit lui indică că, de fapt, guvernarea a încercat așa un proces de simulare, dar nu unul simplu, unul complex, unul foarte profesionist făcut.

“Se votează, se imprimă foarte multe legi, unele dintre ele nu rele, chiar bune că și noi le-am votat, însă totul este făcut așa încît ele să nu aibă niciun fel de conexiune cu realitatea sau cu sistemele de punere în aplicare a acestor legi”, susține Pistrinciuc.


Cît privește intenția guvernării de a face „curățenie în sectoarele vitale ale statului, în special în cel bancar și cel al instituțiilor de drept, lucru anunțat de Vladimir Plahotniuc, liberal-democratul a răspuns: ”Ce urmează să fie acum? Nu știu. Dacă pînă acum tot ei le-au condus, acum nu știu ce se poate întîmpla altceva. Însă cert este un lucru: atunci cînd noi o să putem spune că aceste instituții nu sînt capturate, nu sînt influențate și un singur lucru poate să demonstreze asta va fi atunci cînd aceste instituții nu vor acționa selectiv și nu se vor lansa doar pentru show, pentru fudulie, dar vor începe să descoase multiplele scheme care au fost puse în lumină chiar de către societatea civilă” a conchis Pistrunciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?