X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Țîrdea: Moldova s-a ales cu oligarhie în loc de democraţie

3 aug. 2016,, 09:35   Politică
3111 4
Цырдя: Молдова получила за годы независимости олигархию вместо демократии
Foto: noi.md

„În cei 25 de ani de independenţă, Moldova s-a ales cu oligarhie în loc de democraţie”, consideră deputatul Partidului Socialiştilor, politologul Bogdan Ţîrdea.


Solicitat de agenţia INFOTAG, el a spus că "în loc de capitalism, în republică a apărut neofeudalismul, în loc de piaţă liberă - samavolnicia unor carteluri cu acoperire politic, iar în loc de independenţă şi suveranitate - acapararea statului de către oligarhi, lucru despre care au declarat deschis şi experţii de la Transparency International".

Potrivit lui, încă la Forul Economic Mondial din 2014 se vorbea despre faptul că în Moldova este cea mai coruptă justiţie din lume.

"În loc de fermieri ne-am ales cu argaţi fără drepturi, pe de o parte, şi moşieri, adică "lideri", pe de altă parte. Aşa şi nu avem elita unei clase mijlocii sănătoase. Dar ce avem? Avem oligarhi, nomenclatura şi criminalii anilor '90, care şi-au schimbat jachetele roz pe sacouri. Chiar şi poporul se transformă lent într-o societate "lume proletariat", care aşteaptă pîine şi circ", susţine politologul.

Bogdan Ţîrdea este convins că "în Moldova s-a format un stat etnocratic, ai cărui conducători urmează cursul de distrugere a ţării, iar cu aceste tendinţe este prea puţin probabil că Moldova va ajunge la aniversarea a 40-a".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?