Adevărul despre articolul referitor la Plahotniuc, publicat în Forbes

Adevărul despre articolul referitor la Plahotniuc, publicat în Forbes
Foto: noi.md

În presa din Republica Moldova a apărut un material care citează au articol al revistei americane Forbes despre miliardul furat în Republica Moldova, în care drept principal vinovat apare politicianul și omul de afaceri Vlad Plahotniuc.


Potrivit jurnalistului român Doru Dendiu, de fapt articolul este publicat doar pe pagina web a acestei publicații și nu a fost scris de unul dintre jurnaliștii echipei Forbes. Acesta este publicat la categoria ”Forbes contributor”, adică de un autor care nu face parte din echipa revistei, transmite NOI.md.

„La Forbes, una sînt articolele scrise de „Forbes Staff” și alta cele scrise de „Contributors”. Sper că m-am făcut înțeles. Dezinformare plăcută” , scrie jurnalistul român Doru Dendiu.

Potrivit InfoMoldova, materialele scrise de „contributors” nu apar revistă și nici nu sînt considerate ca realizate de aceasta instituție mass-media. Chiar pe site-ul Forbes este menționat că „opiniile exprimate de Forbes Cotributors sînt ale lor personale”. Adică, în principiu secțiunea „Contributors” poate fi asemănată cu un blog, unde oricine poate scrie despre orice și nimeni nu verifică veridicitatea respectivelor informații și cine este interesat de publicarea acelui articol.

Potrivit unor surse care au solicitat anonimatul, cel mai probabil autorul articolului colaborează cu agenția americană de PR Frontier Solutions. Anume aceasta este cea care a organizat pentru Mihail Gofman conferința de presă din SUA și cel mai probabil tot ea a “aranjat” să apară acest articol.

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load