X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sturza face declarații în premieră: cineva aștepta bani ca să fiu votat premier

2 aug. 2016,, 09:39   Politică
4867 2

Sturza face declarații în premieră: cineva aștepta bani ca să fiu votat premier
Foto: ipn.md

Omul de afaceri, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, recunoaște că a căzut în capcana naivității atunci cînd a acceptat să fie candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova, transmite NOI.md


Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, Sturza a declarat că spera să beneficieze de suport atît pe interior cît și pe exterior, dar acest lucru nu s-a întîmplat.

“Chiar dacă am o experiență de o viață și o vîrstă, cad și eu cîteodată în capcana naivităților. Eu am sperat atunci că am să am suport, și pe intern, și pe extern, dar pînă la urmă pot să vă spun în premieră că cineva a așteptat că eu voi aloca anumite sume pentru a reconfigura Parlamentul Republicii Moldova și a „securiza” stabilitatea. Eu, sincer vorbind, nu vreau să cheltui banii familiei sau ai companiilor unde am asociați pentru a cumpăra influența de la Chișinău, de aceea și m-am retras”, a declarat Sturza.

Totodată fostul premier consider că “astăzi ar fi o blasfemie să vorbești în ajun de 25 de ani a independenței Republicii Moldova: crezi sau nu crezi în proiectul statul Republica Moldova”.

“Eu cu multă tristețe constat că moldovenii nu sînt capabili să se autoguverneze, că acest dar care le-a căzut spontan 25 de ani în urmă, independența și suveranitatea, ei o tratează cu multă nonșalanță. Din păcate, atunci cînd nu mai ești atît de încrezut în proiectul Republica Moldova ca stat, să poți să-ți mobilizezi forța interioară de a interveni în interesul acestui stat - este o problemă” , a conchis acesta.

Ion Sturza a fost propus drept candidat în funcția de premier de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Tentativa de învestire a Guvernului Sturza a eșuat însă. Ședința Parlamentului în cadrul căruia candidatul desemnat pentru funcţia de premier urma să ceară vot de încredere nu a avut loc din lipsă de cvorum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?