Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Un procuror a fost suspendat din funcție. Ce ilegalități a comis

1 aug. 2016,, 21:00   Societate
3647 2

Un procuror a fost suspendat din funcție. Ce ilegalități a comis?
Foto: eastcoastdaily.com

Procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a dispus astăzi pornirea urmăririi penale în privinţa procurorului raionului Taraclia, bănuit de comiterea abuzului de serviciu, relatează NOI.md.


Temei pentru iniţierea procesului penal a servit plîngerea directorului unei întreprinderi. Potrivit plîngerii, făcînd abuz de funcţia deţinută, procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 de metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneia dintre rudele sale accesul la traseul central din localitate. De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze 10 tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale.

În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat respectivul agent economic în valoare totală de circa 75 de mii de lei.

Tot astăzi, la solicitarea procurorului general interimar, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a procurorul raionului Taraclia.

Pentru această infracţiune norma penală prevede amendă în mărime de la 1000 la 2000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă 6 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?