X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PCRM, nemulţumit de noua componenţă a Curţii de Conturi

1 aug. 2016,, 11:34   Politică
3395 2
ПКРМ недовольны новым составом Счетной палаты
Foto: noi.md

Partidul Comuniştilor (PCRM) se arată nemulţumit de noua componenţă a Curţii de Conturi (CC), din care nu face parte niciun reprezentant al opoziţiei.


Despre aceasta a declarat vineri, după şedinţa Parlamentului, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

"Cînd noi eram la guvernare, organele de control le ofeream opoziţiei. Acum însă guvernarea a luat decizia în mod ascuns, opoziţia nici măcar nu a ştiut că se va discuta această problemă. Chestiunea a fost inclusă în ordinea de zi cu încălcarea Regulamentului", a menţionat Voronin.

Liderul comuniştilor l-a felicitat în şedinţa Parlamentului pe preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru faptul că vicepreşedintele PL Veaceslav Untilă a devenit preşedinte al CC.

"Îl felicit pe Ghimpu pentru operaţiunea reuşită pe care a efectuat-o în Parlament. Untilă era un candidat real la funcţia de lider al partidului. Ghimpu a scăpat de concurent, căci acum Untilă trebuie să iasă din partid", a spus Voronin.

Vineri seară, după ce Veaceslav Untilă a fost aprobat în funcţia de preşedinte al CC şi a depus jurămîntul, acesta a propus şi membrii Curţii, care au fost imediat aprobaţi de Parlament. Aceştia sînt: Petru Rotaru, Ala Popescu, Tamara Andruşco, Marina Coval şi Tatiana Cuneţchi. Deocamdată a rămas un loc vacant la CC. Opoziţia a acuzat coaliţia de guvernare că în componenţa CC au intrat doar persoane loiale guvernării. Mandatul foştilor membri ai CC, în frunte cu preşedintele Serafim Urechean, a expirat în luna aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?