X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cel puţin 10.000 de participanţi, la o manifestaţie a susţinătorilor lui Erdogan (VIDEO)

1 aug. 2016,, 10:58   Externe
2495 1

20 тысяч человек собрались в Кельне на акцию в поддержку Эрдогана (ВИДЕО)
Foto: youtube.com

Aproximativ 10.000 de susţinători ai preşedintelui Erdogan participă la o manifestaţie împotriva recentei tentative de lovitură de stat din Turcia, organizată duminică după-amiază în oraşul german Koln, a anunţat poliţia, potrivit agenţiei de ştiri DPA.


Numărul protestatarilor este cu mult mai mic decît estimările iniţiale ale poliţiei, care se aştepta la o prezenţă de aproximativ 30.000 de persoane.

Protestul, organizat de asociaţia turco-europeană UETD sub motto-ul "Da pentru democraţie. Nu pentru lovitura de stat", este îndreptat împotriva tentativei de lovitură de stat din data de 15 iulie, soldat cu peste 260 de morţi şi în urma căreia a fost declanşată o amplă campanie de demitere şi arestare a presupuşilor complotişti.

Poliţia din Köln a interzis prezentarea în timpul manifestaţiei a unei înregistrări în care apare preşedintele Erdogan, motivînd că ar putea provoca agitaţie în rîndul participanţilor. Un purtător de cuvînt prezidenţial a denunţat această măsură ca "inacceptabilă" şi a sugerat că altele ar fi "motive reale".

Joi, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a cerut Berlinului să îi extrădeze pe susţinătorii lui Fethullah Gulen, un cleric musulman acuzat de Ankara de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 15 iulie şi care trăieşte în Statele Unite de mai mulţi ani, într-un exil autoimpus. Pe de altă parte, Gulen neagă orice implicare în acestă acţiune şi chiar a condamnat lovitura de stat.

Cavusoglu a insinuat că mai mulţi procurorii şi judecătorii care fac parte din mişcarea lui Gulen se află în Germania, unde trăieşte o importantă minoritate turcă.

Se estimează că în Germania ar trăi aproximativ 100.000 de adepţi ai clericului musulman.

Poliţia a anunţat că peste 2.700 membri ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea la acest eveniment.

Concomitent, în oraş au loc au fost anunţate patru contra-demonstratii, la fiecare fiind aşteptaţi până la 1.500 de participanţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?