X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Germania: Aliatul bavarez ali Merkel critică din nou politica sa privind refugiații

30 iul. 2016,, 20:00   Externe
3325 3

Премьер Баварии категорически не согласен с миграционной политикой Меркель
Foto: clubz-bg.ru


Aliatul bavarez al Angelei Merkel a criticat din nou sâmbătă politica cancelarului față de refugiați, în contextul în care aceasta este supusă unei presiuni tot mai mari în Germania după două atentate comise în ultimul timp de refugiați, relatează AFP.


Angela Merkel a apărat joi politica sa privind migrația, în ciuda criticilor din ce în ce mai intense după cele două atentate din Bavaria. Ea și-a reafirmat, de altfel, convingerea că "vom ieși la liman", făcută publică prima dată la finalul verii lui 2015, anul în care Germania a primit peste un milion de refugiați.

Sâmbătă, Horst Seehofer, șeful CSU, ramura bavareză a conservatorilor germani, s-a distanțat de acest crez. "Cu cele mai bune intenții, nu pot să mi-l asum. Situația este prea problematică" și soluțiile identificate până acum prea "nesatisfăcătoare", a declarat el sâmbătă la Tegernsee, la finalul unei reuniuni a guvernului bavarez.

Dând asigurări că nu vrea să declanșeze "nicio dispută" cu CDU, partidul Angelei Merkel, Seehofer, aliat al cancelarului la nivel național dar opozant înverșunat al politicii sale a porților deschise față de refugiați, a explicat că trebuie privită "realitatea" în față și să nu se spună "lucruri false opiniei publice".

Evocând situația de securitate din Franța, din Germania sau din Bavaria, el a estimat că este încă "urgent să se acționeze". "De asta aici, în Germania, avem încă un drum important de parcurs pentru a ne ameliora situația în toate domeniile", a adăugat el.

Bavaria a fost lovită recent de două atentate comise de solicitanții de azil și revendicate de organizația Stat Islamic (SI) și care au făcut ca această politică generoasă față de refugiați să suscite tot mai multe critici.

La 18 iulie, într-un tren regional, un tânăr solicitant de azil în vârstă de 17 ani a atacat cu toporul pasagerii și a fost ucis de poliție. Duminică, la Ansbach, un refugiat sirian, a cărui cerere de azil a fost respinsă, s-a aruncat în aer în fața porților unui festival de muzică, primul atentat sinucigaș comis în Germania.

Capitala Bavariei, Munchen, a fost la rândul său teatrul unui atac armat la 22 iulie, când un germano-iranian a semănat panica în apropierea unui centru comercial, împușcând mortal nouă persoane și apoi punându-și capăt zilelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?