Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Iurie Leancă, prins cu minciuna?

29 iul. 2016,, 11:19   Politică
9012 8

Iurie Leancă, prins cu minciuna?
Foto: noi.md

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, susține că în anul 2013 a fost creat un grup secret care a investigat situaţia bancară şi inegalităţile de la BEM. Grupul ar fi fost creat de prim-ministrul pe atunci Iurie Leancă, care a negat cu vehemență crearea grupului.


„Într-adevăr, în vara anu­lui 2013, cînd au apă­rut pri­mele idei des­pre capi­ta­li­za­rea băn­ci­lor și înstră­i­na­rea pache­tu­lui majo­ri­tar de acțiuni, la insis­tența CNA și a pro­cu­ro­ru­lui gene­ral de atunci, s-a creat un grup de spe­cia­liști în dome­niu. De la CNA a fost dele­gat domnul Gofman, iar gru­pul urma să facă o ana­liză a lega­li­tă­ții capi­ta­li­ză­rii băn­cii și înstră­i­nă­rii pache­tu­lui majo­ri­tar de acțiuni. Doar că, în octom­brie 2013, Par­la­men­tul, printr-o hotă­rîre, a decis că „nu s-au con­sta­tat devi­eri de la cadrul legal…”. Odată luată această hotă­rîre, s-a pus punct acti­vi­tă­ţii gru­pu­lui”, a spus Harunjen într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

Leancă însă a declarat anterior că în 2013 nu a creat grupul secret care a investigat situația bancară din țară și situația de la BEM, despre care vorbea și Gofman. „Nu am creat prin dispoziția mea în 2013 un grup secret. Eu nu am fost sesizat pe subiectul emisiilor frauduloase de la BEM. Oare nu a avut drept scop acest interviu să îmi treacă drumul și să compromită rolul meu în semnarea Acordului de asociere? Dacă nu luam acea decizie, oamenii își pierdeau banii făcuți prin eforturi anevoioase. Nu este o persoană mai interesată decît mine să știe unde sînt banii”, a adăugat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?