X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Zece autospeciale pentru pompieri (VIDEO)

28 iul. 2016,, 17:37   Societate
3789 3

Десять спецмашин для молдавских пожарных (ВИДЕО)
Foto: noi.md

De astăzi pompierii moldoveni vor acționa mai rapid și mai ușor în cazurile excepționale. Acest lucru se va datora noilor mașini primite din partea partenerilor lituanieni, transmite NOI.md.


Delegația din Republica Lituania a fost prezentă la Chișinău în contextul prezentării celor zece autospeciale de intervenție donate Serviciului Situații Excepționale.

„Gestul pe care l-au făcut colegii noștri este unul foarte nobil. Aceste autospeciale, pe parcursul anilor, au salvat nu o singură viață în Lituania și sînt sigur că pe viitor vor salva mulți moldoveni”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Tot astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne miniștrii ambelor state au semnat un acord de colaborare moldo-lituanian, conform cărora părțile semnatare se vor susține reciproc în prevenirea și reacționarea în situații excepționale.

Directorul Departamentului Situațiilor Excepționale din Republica Lituania, Remigijus Baniulis, a menționat că, deși statul moldav și cel lituanian nu dispun de foarte multe resurse pentru a dezvolta sectorul serviciilor situații excepționale, acordul semnat astăzi între cele două țări va întări relațiile de colaborare.

Pompierii s-au arătat încîntați de tehnica primită, deoarece acesta este cu tracțiune sporită și va fi folosită la lichidarea incendiilor forestiere și de vegetație, iar în anumite cazuri va putea fi folosită și la descarcerarea persoanelor din accidente de circulație. Mașinile vor ajunge în cîteva raioane din țară: Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Cantemir, Cimișlia, Edineț, Ștefan Vodă, Drochia și Taraclia.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?