X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Leanca comentează acuzațiile la adresa sa din partea

28 iul. 2016,, 12:26   Politică
4727 7
Leanca comentează acuzațiile la adresa sa a din partea
Foto: noi.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă, susține că declarațiile lui Igor Dodon precum că deciziile Guvernului Leancă din 2014 ar fi deschis „portița” spre furtul miliardului din sistemul bancar nu au nicio noimă.


Potrivit lui, decizia Guvernului de a oferi garanții celor trei bănci a fost luată după ce banii au fost furați deja din sistemul bancar.

„Oare nu înțelege acest tovarăș că banii au fost furați pînă atunci? Și au fost furați din perioada anilor 2004-2005. Toți cei care au fost la guvernare au încercat să mulgă această bancă. Pentru a scăpa depozitele oamenilor, pentru a stopa respectivul furt și a nu permite căderea întregului sistem bancar, am luat acea decizie, foarte dificilă, privind oferirea garanțiilor, care ne-a luat 2 luni de evaluare. Și tot atunci eu am insistat să înceapă această investigație internațională – Kroll”, a spus Leancă.

Acesta susține că, pentru a-i fi solicitată ridicarea imunității parlamentare, ar trebui să figureze măcar într-un dosar în calitate de bănuit.

Liderul PPEM crede că adevărul privind beneficiarii de credite de la Banca de Economii în ultimii 10 ani trebuie să fie aflat pînă la urmă.

Leancă spune că atît el, cît și Eugen Carpov au votat pentru ca procurorul interimar să fie audiat în Parlament, inițiativa însă nu s-a bucurat de sprijinul tuturor deputaților, fiind respinsă într-un final.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că procurorul interimar ar trebui să vină în Parlament pentru a solicita ridicarea imunității mai multor deputați din Parlament, care au participat la furtului miliardului din sistemul bancar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?